• suomi
  • english
  • svenska

Ostoskori

Hoito-opas
Tuotteesi pysyy kauniina ja kestää pitkään, kun hoidat sitä oikein. On myös ympäristön kannalta tärkeää, että hoidamme vaatteitamme ja tavaroitamme oikein ja säännöllisesti, jotta ne kestävät käytössämme pitkään eikä meidän tarvitse ostaa jatkuvasti uutta. Yksi periaatteistamme on, että tuotteemme ovat kestäviä ja sitä kautta vastuullisia. Siksi olemme koonneet kattavat hoito- ja pesuohjeet, jotta sinun olisi mahdollisimman helppo pitää huolta meiltä ostamistasi tuotteista. Ota meihin yhteyttä jos sinulla on mitä tahansa kysyttävää tuotteidemme asianmukaisesta hoidosta.
VILLAN JA MERINOVILLAN HOITO-OHJE

Villavaatteille, niin merino- kuin lampaanvillasta tehdyille, paras puhdistus on tuulettaminen. Pakkasella on erityisen hyvä hetki viedä ulos vaikka kaikki villavaatteensa. Myös höyryttäminen on hyvä vaihtoehto, varsinkin jos tuntuu, ettei tuulettaminen raikastanut tuotetta tarpeeksi. Pienet tahrat kannattaa poistaa paikallisesti, kuitenkaan liikaa hankaamatta. 

Pese villatuote vain jos siinä on näkyvää likaa. Noudata tuotteen omaa pesuohjetta tarkasti, ettei villa kutistu tai huovu. Käytä pesuun villalle tarkoitettua pesuainetta ja pese tuote joko käsin tai pyykinpesukoneessa. Käsin pestessä myös sappisaippua ja marseillesaippua ovat hyviä vaihtoehtoja. Käsin pestessä älä hankaa tai väännä tuotetta, ettei se menetä muotoaan. Muotoile tuote pesun jälkeen kevyesti muotoonsa ja kuivata se tasossa.

Nyppyyntyminen on villavaatteen ominaisuus ja sitä tapahtuu väistämättä varsinkin pitkäaikaisessa käytössä. Merinovilla ei nyppyynny tosin niin herkästi kuin perinteinen lampaanvilla. Nyppyyntymistä varten valmistetaan erityisiä villakampoja, joilla kampaamalla villan pinta ei vahingoitu. Älä mielellään nypi tai leikkaa nyppyjä irti, sillä se saattaa aiheuttaa langanvetoja tai pahimmassa tapauksessa langan katkeamista. 

Jos tuotteeseen syntyy langanveto, mutta lanka ei kuitenkaan katkea, kohtaa voi hieman yrittää venyttää, jolloin lanka vetäytyy takaisin omalle paikalleen. Pitkälle jääneen langanpään voi pujottaa neulan tai virkkuukoukun avulla piiloon tuotteen sisälle tai neulokseen. Langanveto harvoin tekee tuotteesta käyttökelvotonta, mutta niitä syntyy joskus esimerkiksi kun tuote tarttuu takin vetoketjuun tai muuhun terävään. 

Villatuotteet kannattaa säilyttää ilmavasti ja kuivassa paikassa. Kaikenlaiset luonnonkuidut ovat tuholaisten, kuten turkiskuoriaisen toukan suurta herkkua, joten varsinkin jos asut vanhemmassa kerrostalossa, pidä huoli, etteivät toukat pääse herkuttelemaan aarteillasi. Tarkasti villatuotteet säännöllisesti tuholaisten varalta; pienet reiät neuloksessa kertovat, että kaapissasi on käynyt kutsumattomia vieraita.

TUOTEKOHTAISET PESUOHJEET

Merinovilla

Merinovilla on luonnostaan antibakteerinen kuitu eikä se kerää hajuja itseensä. Siksi sitä ei kannata pestä turhaan vaan usein pelkkä tuuletus riittää.

Käytä merinovillan pesuun villalle tarkoitettua pesuainetta ja pese tuote joko käsin tai pyykinpesukoneen villalle tarkoitetulla hienopesuohjelmalla. Käsin pestessä myös sappisaippua ja marseillesaippua ovat hyviä vaihtoehtoja. Villa kutistuu sekä liian kylmässä että kuumassa pesuvedessä, joten yleensä suositeltu pesulämpötila on noin 30 astetta. 

Käsin pestessä älä hankaa tai väännä tuotetta, ettei se menetä muotoaan. Muotoile tuote pesun jälkeen kevyesti muotoonsa ja kuivata se tasossa.

Villasekoite 50% merinovilla, 50% akryyli 

Tuotteiden, jotka sisältävät useampia materiaaleja, pesulämpötila määräytyy yleensä herkimmän materiaalin mukaisesti. Pese merinovillaa ja akryylia sisältävä tuote 30 asteessa joko käsin tai pyykinpesukoneen hienopesuohjelmalla. Akryyli auttaa tuotetta pitämään muotonsa eikä se ole myöskään niin herkkä pesulle kuin 100% villa. 

Villasekoite 50% villa, 50% akryyli 

Tuotteiden, jotka sisältävät useampia materiaaleja, pesulämpötila määräytyy yleensä herkimmän materiaalin mukaisesti. Pese villaa ja akryylia sisältävä tuote 40 asteessa joko käsin tai pyykinpesukoneen hienopesuohjelmalla. Akryyli auttaa tuotetta pitämään muotonsa, joten sitä sisältävät tuotteet eivät ole niin herkkiä pesulle kuin 100% villa. 

Rukkaset

Pese rukkasesi koneessa hienopesuohjelmalla 40 asteessa, nurinpäin käännettynä. Pinnassa olevan vähäisen lian voit pyyhkiä pois kostealla liinalla. 

Aurora rukkasten heijastavuus on CE-hyväksytty. Muista pitää rukkaset puhtaana, sillä lika vähentää heijastavia ominaisuuksia. Vahingoittunut tai rikkoontunut heijastinpinta ei heijasta enää yhtä hyvin, joten rikkinäiset rukkaset on syytä vaihtaa uusiin. 

T-paidat

T-paitojemme kierrätyskangas on kestävää ja helppohoitoista. Puuvillan kaveriksi lisätty polyesteri ei päästä paitaa menettämään muotoaan. 

Pese t-paita sen pesuohjeen mukaisesti eli 40 asteen konepesussa mahdollisimman samansävyisten vaatteiden kanssa. Älä koskaan silitä printtiä suoraan sen päältä vaan nurjalta puolelta tai toisen kankaan läpi. Säilytä t-paita mielellään viikattuna ja pese tietysti vain tarpeen tullen, niin sinulla on vaatekaapissasi pitkäaikainen kumppani. 

Sukat

Voi huoletta pestä sukkamme samoin kuin muutkin sukkasi painokuvioista huolimatta. Sukille suosittelemme 40 asteen pesuohjelmaa. Pese samanväriset mielellään yhdessä, jotta värit säilyvät mahdollisimman hyvinä pitkään. Sukkien printti saattaa hieman rutistua pesussa, mutta oikenee taas entiselleen kun puet sukat jalkaan. 

Kassit

Joskus aktiivisessa käytössä olevat kangaskassitkin ovat pesun tarpeessa. Kangaskassimme on valmistettu kestävästä 100% GOTS-sertifikoidusta puuvillasta eli se kestää hyvin konepesua. Pese kassi nurinpäin käännettynä 40 asteen pesuohjelmalla mahdollisimman samanväristen tuotteiden kanssa. Kuivumisen jälkeen kassi kannattaa silittää nurjalta puolelta runsaalla höyryllä. Älä koskaan silitä suoraan painokuvion päältä. 

Heijastinprintti

Jotta heijastavan printin heijastava ominaisuus pysyisi mahdollisimman hyvänä, sen pinta on pidettävä puhtaana. Pyyhkimiseen voit käyttää kosteaa liinaa. Muuta ihmeellistä printin hoito ei vaadi, pese vain tuotetta sen pesuohjeen mukaisesti.

Tilaa uutiskirje, saat -10%
ensimmäisestä tilauksestasi
Tilaa uutiskirje, saat -10%
ensimmäisestä tilauksestasi